duminică, 3 august 2008

Cormoranul mare din Grădina Botanică

Duminică, heleşteele de la Grădina Botanică au fost vizitate de un Cormoran mare. Acesta a inspectat din zbor zona, după care s-a aşezat pe vîrful unui plop şi a stat aşa negru cum e la soare timp de o oră. L-am întrebat pe dl. Tudor Cozari dacă pasărea nu va rămîne cu creierul prăjit. Nu, pentru că ea ţine ciocul decshis şi răsuflă de vreo opt ori mai repede decît de obicei. Astfel prin evaporare se răcoreşte.

Mai apoi cormoranul a aterizat pe iazul din mijloc. A făcut un şir de scufundări foarte lungi - şi ca durată şi ca distanţă. Nu pot spune dacă a prins sau nu peşti. După vreo zece-cinsprezece scufundări, a decolat, a făcut un tur de oanoare heleşteului şi a zburat în direcţia oraşului.

Cormoran mare (Phalacrocorax carbo), cunoscut şi ca bîtlan

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.