marți, 9 septembrie 2008

Parlamentarii români vor să poată vîna în Deltă

Protest împotriva vânătorii în parcurile naţionale
(preluat din Evenimentul Zilei)

Alexandra-Livia Dordea
Vineri, 05 Septembrie 2008

Asociaţia Kogayon, EcoAssist, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Asociaţia pentru Protejarea Ariilor Conservate Bio-Cultural "Salvaţi Vama Veche" organizează luni, între orele 12:00-14:00, un protest, în Parcul Izvor, împotriva iniţiativei legislative prin care parlamentarii doresc permiterea vânătorii în parcurile naţionale.

"Mitingul este organizat cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice asupra pericolului în care se vor afla parcurile naţionale şi biodiversitatea acestora dacă legea va fi adoptată în forma dorită de către parlamentari", se arată într-un comunicat de presă.

Senatorii şi deputaţii, mulţi dintre ei cunoscuţi pentru veleităţile lor de vânători, au votat în două randuri o lege privind modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, conform căreia vânătoarea în parcurile naţionale este permisă. Ambele au fost respinse şi retrimise spre reexaminare de către Preşedinţia României.

"Discuţiile în cadrul comisiilor de specialitate ale celor două camere au fost făcute fără dezbatere publică, deşi am cerut în mod repetat acest lucru secretariatelor şi comisiilor de specialitate (agricultură şi mediu) ale celor două camere, şi fără consultarea specialiştilor în domeniu, nici măcar Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile nu a participat", se mai arată în comunicat.

În prezent Senatul a votat cu unanimitate de voturi modificarea legii, urmând că aceasta să fie supusă şi votului Camerei Deputatilor.

Cu ocazia acestui miting asociaţiile semnatare doresc să depună o noua petiţie la Camera Deputatilor, alături de listele de semnături de susţinere a acesteia.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.