miercuri, 29 octombrie 2008

"Cioara şi Vulpea" într-o interpretare originală cu actori amatori

Realitatea e mult mai complexă, iar păcăliţii au fost doi - o coţofană şi eu. A fost o dată ca niciodată...


O coţofană şi o nucă.


Prima vroia s-o mănînce pe a doua.


Dar nu putea s-o spargă.


A văzut un om şi l-a rugat să spargă nuca.


Pînă s-a pornit omul cu mişcări lente spre nucă...


O gaiţă a ţîşnit dintre pini...


...a înhăţat nuca...


...şi a plecat.

Morala: încrederea în persoane necunoscute se pedepseşte. Gaiţa a rămas cu nuca, eu - cu fotografiile, iar coţofana cu gustul amar al nedreptăţii.

4 comentarii:

Anonim spunea...

cioara te da la CEDO...

Anonim spunea...

Cotofenele sunt unele dintre pasarile mele fo fo preferate, sunt de o inteligenta fenomenala, dar cel mai mult imi place la ele curiozitatea. Si cand intalnesti mai multe la un loc, iaca acolooo da bazar :) au o viata "sociala" intre ele fo intensa si comunica fo bine. E tare interesant sa la urmaresti.

Ion Grosu spunea...

Familia ciorilor — corvidele — sunt în vîrful piramidei inteligenţei la păsări. Atît coţofana cît şi gaiţa sunt parte a acestei mafii. Aşa că în cazul de mai sus a fost o reglare internă.

Totuşi din toate corvidele coţofana îmi pare cea mai săracă la minte. Nu mă apuc acum să caut teste ştiinţifice, dar atît gaiţele, cît şi ciorile şi stăncuţele par mai dezgheţate. Dar e vorba de impresii care ţin mai mult de asocieri decît de observaţii reale.

Dar ce îţi sugerez este să urmăreşti comportamentul corbilor. Doar de cîteva ori mi-a fost dat să îi urmăresc fără a le influenţa comportamentul şi, crede-mă, sunt fascinanţi.

Dacă vrei argumente...


Corbii rup! O să revin cu ceva istorioare despre Krabot, am promis ceva mai devreme.

Unknown spunea...

Gaița rulează fin :))

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.