marți, 14 octombrie 2008

Şoimul rîndunelelor prins în obiectiv lîngă Hîrtopul Mare

Recomand staţiunea Satul Moldovenesc celor dornici de locuri pitoreşti şi aventuri cu roţi sparte. Drumul încolo e cel mai rău drum din Moldova pe care mi-a fost dat să conduc. Dar drumurile uşoare nu duc nicăieri.

Staţiunea Satul Moldovenesc

În timp ce colegii mei de odihnă încercau să prindă peştele hrănit şi adormit la fundul iazului, eu am răscolit fîşia de protecţie din preajmă (hartă la scară mare, adică neclară) şi am reuşit să fotografiez cîteva specii noi pentru acest blog. Cea mai plăcută întîlnire a fost cu şoimul-rîndunelelor. L-am urmărit dintîi fugărind o coţofană (el fugărea coţofana ;). Apoi odihnindu-se pe arătură. Odată l-am speriat lîngă iaz în timp ce se bălăcea. Altă dată m-a surprins el pe mine în timp ce pescuiam. Înainte de plecarea mea de acolo, a mai ieşit o dată din pădurice şi şi-a luat rămas bun făcînd un cerc de-asupra văii.

Prima întîlnire - "oare chiar e şoim?"

Dubii spulberate

Şoimul-rîndunelelor în picaj

Şoimul-rîndunelelor (Falco subbuteo)

Şoimul îşi ia rămas bun a doua zi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

buna,

as vrea sa vad si aceste fotografii intr-un format mai mare... nu cred ca este soim.

cosmln

Anonim spunea...

cel putin pasarea din fotografia asta: http://1.bp.blogspot.com/_INh1CiVnTbo/SPT2rUeVoII/AAAAAAAAA-0/qail4cEI8Ag/s1600-h/best.jpg este un uliu (eu nu sunt mare raptorolog... dar as spune ca este un uliu porumbar - Accipiter gentilis, mascul tanar).

cosmln.

de restu... as vrea sa le vad mai mari

Anonim spunea...

mai o completare... cred ca ai trei specii de rapitoare acolo (erete, uliu si soim).

in romania exista o lista de discutii pe pasari (de fapt sunt mai trei... dar aici cei mai multi oameni).
http://groups.yahoo.com/group/rombirdgroup/

mai poti primi ajutor acolo ;)

cosmln

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.