marți, 27 ianuarie 2009

Valea Trandafirilor: gheaţa nu se lasă

Azi am fost la Valea Trandafirilor să văd dacă s-au dezgheţat lacurile. Nu s-au. Pojghiţa se subţiază, la locurile de vărsare suprafaţa apei e mai mare, dar gheaţa se ţine şi păsări pe lacuri nu-s.

M-au întîlnit, ca de obicei, ciorile şi coţofenele. Am dat şi de o pereche de ghionoi cenuşii, găsiţi masculul mai jos. Pentru prima dată le-am văzut pe pămînt - săpau cu ciocurile la rădăcinile plantelor. Ţiclenii mei sunt sănătoşi-voioşi-flămînzi. Data trecută cînd am fost să-i hrănesc nu m-a întîmpinat nimeni. Cred că nu-şi reveniseră după revelion.

Desigur piţigoi, porumbei, guguştiuci. Surpiriza plăcută a fost să văd un vînturel sau uliu urmărit de două ciori. N-am reuşit să-i fotografiez. Zburau prea repede şi prea aproape ca să reacţionez la timp. Victima a aterizat în nişte conifere, dar n-am mai găsit-o. Toate astea întîmplîndu-se în pauza de masă, m-am grăbit să mă întorc la serviciu.


Ghionoaie cenuşie (Picus canus)

Ţiclean (Sitta europaea)


Piţigoi mare (Parus major)

2 comentarii:

cosmln spunea...

in loc sa mananci si tu ca omul normal :)
;)

cosmln

Ion Grosu spunea...

Jumate de pîine eu, jumate — ăştia mai mici :)

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.