duminică, 8 februarie 2009

Buteo buteo la Butuceni

Am fost sîmbătă dimineaţa la Butuceni. Am văzut mulţi corbi şi şorecari comuni. Pun acum şorecarii fără mult text, cu promisiunea că adaug nişte ciocîrlani romantici şi nişte corbi în zilele următoare.




Şorecar-comun, subspecia vulpinus (Buteo buteo vulpinus)

Şorecarii foloseau curentul de aer vertical format de defileu lîngă podul peste Răut ca să urce cîteva sute de metri şi să plece unde le trebuia. Era un fel de pistă de decolare folosită de şorecari şi corbi. A fost un caz cînd 14 astfel de păsări s-au adunat acolo concomitent. Desigur că numeroasele coţofene locale nu puteau răbda această invazie. Pe corbi îi lăsau în pace că primesc bătaie, dar de şorecari s-au apucat serios.




Şorecar-comun urmărit de coţofană (Pica pica)


Ghici unde-i pasărea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ha! I also saw a Magpie attacking a Buzzard.

Ion Grosu spunea...

You mean this one:
http://birdwatch.org.ua/aves/Spp/magpie_buzzard8823.html
?

I know, I'm subscribed to your group :)

Very good job.

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.