sâmbătă, 14 martie 2009

Ştiri în treacăt: Porumbacu-i băck şi afaceri imobiliare

Azi m-am pornit la Goian cu verificatul cocostîrcilor, dar m-a prins ploaia şi am rămas în oraş. Din datoriile fotornitologice (sau ornifotologice ;) din această săptămînă — a reapărut Porumbacu în Grăsdna Publică. Dacă aţi ratat istoria emoţionantă a acestui hulub la Surprize, surprize... vă rog să recapitulaţi.


Porumbacu băck on trăck

Criza financiară nu a afectat construcţia de cuiburi — toate păsările din Moldova se agită din cauza materialelor de construcţie. Am urmărit în această săptămînă cuiburile ciorilor de semănătură de pe Ştefan cel Mare. În special două perechi de ciori care furau din cuibul unora altora crengi. În timp ce ciorile A furau crengi din cuibul ciorilor B, ciorile B furau crengi din cuibul ciorilor A.




Cojoaică-de-pădure (Certhia familiaris) colectează puf pentru cuib.

Un comentariu:

Anonim spunea...

La nature se reveille ! :P

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.