luni, 23 martie 2009

Un fel de teaser cu grauri

Da, da, ştiu, ştiu, da, da, da... Am anunţat că am şapte specii noi şi că vă voi bombarda cu postări şi fotografii şi nu o fac... Ştiu, ştiu, da, da, da...

Nu am cînd dragii moşului, a venit primăvara şi sunt pe dealuri. Azi (adică ieri, adică duminică) am fost la Ţînţăreni (şorecar, un şoim + altele), Rogojeni (mulţi corbi şi un Răut minunat) şi traseul Şoldăneşti - Şipca - Odaia - Alcedar - Curătura - Mihuleni pline de grauri (mii), şorecari (vreo 10), corbi (muuulţi), presuri, cinteze şi alze zburătoare. Şi astea toate au fost fotografiate printre altele, or scopul călătoriei nu au fost păsările :)

Deci nu am avut timp de blogging. Şi nici acum nu am :( vezi iar ora postării. Tot ce pot face este să plasez două perechi de grauri la adăpat drept consolare. Multe alte fotografii cu multe alte ocazii.




Graur (Sturnus vulgaris)

8 comentarii:

Iulian Nistea spunea...

felicitări pentru această iniţiativă; e deja impresionant ce ai făcut; te-am deoperit prin pozele de pe Flickr :)

ceziceu spunea...

grauri??? ii stiam doar negri, fara de buline. sau e o doar ospecie de graur mai altfel?

Ion Grosu spunea...

Părinte Nistea: Mulţumesc pentru apreciere, mă bucur să ştiu că am un cititor ca Dvs.

ceziceu: Vara bulinele lor sunt sure, mai greu de desluşit şi pot părea negri, iarna bulinele devin albe şi contrastează.

ceziceu spunea...

m-am uitat mai bine si am vazut ca penele au o nunata verzuie ce nu am observat la *graurii* ce ii stiu eu. Ăia mai degraba ar semana cu niste corbi micuti de tot si apar devreme primavara. Of, m+am incurcat :D

Anonim spunea...

Buna ziua!

am si io o pereche de pasarele care cuibaresc la mine in balcon (partea exterioara din pacate), par sa semene cu graurii.
nu prea pot sa ii vad de aproape pt ca sunt sperioase si zboara repede, insa scot fluieraturi. daca asa fac graurii, inseamna ca ei sunt.

in plus, in teiul din fata am cintezoi si turturele (vrabiile sunt pe geamul de la baie, le place sa stea la soare) :)

gabriel mihaita david spunea...

...ma bucur ca v-am descoperit !!!.. si felicitari pentru blog !! ..
... in zarzarul din fata balconului sunt doi grauri superbi !.. sunt negri , e adevarat , dar au buline ...si ,in lumina soarelui , penajul lor straluceste in nuante sidefii !!
... locuiesc in Ploiesti , insa sunt nascuta in Moldova ... :) or fi venit sa ne salute !!!

Unknown spunea...

Aceiasi pasare vine la noi la geam am vazut-o de mai multe ori dimineata ,e foarte frumoasa !

Anonim spunea...

In Bucuresti, de vreo doua saptamini , vin in afara balconului meu pe o jardiniere unde pun orez pentru gugustiuci si pentru vrabiute,o pereche de grauri! Acum am aflat cum se numesc, dupa multe cautari ! Sint exact ca in aceasta foto si ma bucur enorm sa-i pot avea aproape. Se cearta cu vrabiutele pe mincare si asta nu prea-mi place... Este primul an acum in 2015 si in martie cind ii vedem aici! Sau nu am fost noi atenti?

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.