marți, 28 aprilie 2009

Identificarea a două păsări trimise de cititori

După cum am anunţat sunt bucuros să ajut cititorii să identifice păsările pe care le fotografiază. Atunci cînd pot să o fac, desigur :) Am primit recent două imagini şi ambele m-au surprins plăcut — prima prin calitatea fotografică la care eu doar visez şi a doua prin specia fotografiată.


Silvie mică (Sylvia curruca)

Fotografia de mai sus a fost trimisă de Beni Vlad din Cluj, care a fotografiat pasărea in muntii Apuseni, mai precis in Muntii Trascaului. Este o pasare mica de vreo 10 cm si, desi a cautat-o în determinatorul ilustrat n-a putut-o identifica.


Alunar (Nucifraga caryocatactes macrorhynchos)

Acest alunar minunat a fost surprins de Dumitru în Chişinău la 27 aprilie în Cimitirul Sf. Lazăr. Alte fotografii din aceeaşi serie pot fi văzute aici

Dacă aveţi fotografii cu păsări necunoscute, trimiteţi-le, voi încerca să vă ajut la identificare.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.