luni, 21 noiembrie 2011

116. Piţigoiul codat

Piţigoiul e codat nu din cauza alcoolismului. Din cauza cozii. Vinerea trecută am avut un itinerar foarte straniu. Am fost la Goian, apoi la Boşcana la vărsarea Ichelului în Nistru. Era frig, era 7 dimineaţa. M-am pornit spre Ialoveni, dar am ajuns la Glodeni. Cine ştie Moldova înţelege.

Dacă tot am ajuns la Glodeni, am mers la sediul Rezervaţiei Pădurea Domnească şi am cerut cu aer serios să vorbesc cu biologul rezervaţiei. Mi s-a dat telefonul dlui Sergiu Bucătari. L-am sunat. I-am spus că fotografiez păsări. Că lacurile au îngheţat. Şi că presupun că păsările sunt pe Prut.

Mi-a spus să merg la Moara Domnească, să trec de zimbrărie şi să mă duc la kilometrul 1005 pe Prut. Aşa şi am făcut. Aproape de Prut era sîrmă ghimpată. Şi o barieră de metal care se ţinea într-un cîrlig. Am scos cîrligul, am tras bariera şi am mai condus un pic. La kilometrul 1005 nu erau păsări mari pe Prut. Doar stoluri de ciocănitori, sticleţi, cojoaice de pădure, ţicleni şi piţigoi.

Am fotografiat o specie nouă pentru blog - piţigoiul codat şi m-am întors acasă.

116. Piţigoi codat (Aegithalos caudatus)

116. Piţigoi codat (Aegithalos caudatus)

116. Piţigoi codat (Aegithalos caudatus)


.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Vai ce drăguț e pițigoiul codat!

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.