marți, 1 noiembrie 2011

Cu oăngitu la Costești, Ialoveni



A doua zi de week-end, am mers să oăngesc împreună cu Antonița Fonari și o echipă veselă de oameni stresați la Costești, Ialoveni. Cum scopul atelierului era eliberarea de stres prin art-terapie, am art-terapit vreo 30 de minute și am fugit pe dealuri să văd cum stau costeștenii cu partea ornitologică. Nimic nu scoate mai bine stresul decît o primblare la natură.

Nu am prins nici o specie nouă, or nici timp nu prea am avut. În schimb am urmărit vînătoarea unui uliu păsărar într-un stol de grauri, o cioară grivă sfîșiind o bucată de porumbel sau, poate găină, o ciocănitoare și un șorecar comun în zbor și o pisică sălbătăcită, foarte sperioasă. Voila:

Grauri (Sturnus vulgaris)
Cioară grivă (Corvus cornix)






Șorecar comun (Buteo buteo)

Uliu-păsărar (Accipiter nisus)


Ciocănitoare pestriță mare (Dendrocopos major)


Ciocănitoare pestriță mare (Dendrocopos major) mare în zbor


O datorie din expediția trecută - Sfrîncioc cu frunte neagră (Lanius minor) 111. Sfrîncioc mare (Lanius excubitor)


Actualizare 4.11.2011: După cum a corectat în comentariu Florian, Sfrînciocul de mai sus este mare (excubitor), nu cu fruntea neagră (minor). Dat fiind că numărul de ordine #111 s-a eliberat recent, din cauza altei confuzii, această specie nouă preia acest număr.



3 comentarii:

Florian spunea...

Hi Ion,
I think the shrike is a Great/Northern Grey Shrike (excubitor) and not a Lesser Grey Shrike (minor): White underside and no black on forehead.
By end of october, all L. minor should be in Africa. L. excubitor winters in Europe, in Moldova, you certainly also get wintering birds from further north.

Ion Grosu spunea...

Yep, you're right again. I'll make the changes later. Thanks a lot. When you have time look at other posts I might have made a lot of mistakes :)

Floriajn spunea...

Ok, I'll browse through your older posts.. computer birding is fun while unable to get out ;)

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.