marți, 27 decembrie 2011

#118. Cormoranul mic

Vara moldovenii muncesc pe dealuri, iarna stau la gura sobei, ţes covoare şi amintiri. La fel fac şi ornitologii. Caută prin fotografiile vechi şi rămîn cu gura căscată cînd descoperă acolo mai multe specii noi decît în multe expediţii în natură.

Căscato ergo sum, a a vrut să spună Descartes, dar a uitat. La fel şi eu în iulie 2009 m-am întors de la lacul Beleu cu fotografia unei din cele mai rare păsări din Moldova fără a observa. Şi doi ani şi cinci luni au trebuit ca la lumină să ajungă imaginile de mai jos.

Doamenlor şi domnilor - Cormoranul mic.

#118. Cormoran mic (Phalacrocorax pygmeus)

#118. Cormoran mic (Phalacrocorax pygmeus)



Dacă e să credem autorii volumelor Lumea animală a Moldovei, aveţi mai jos fotografiată întreaga populaţie de cormorani mici din Moldova. Pentru că "specia este critic periclitată, inclusă în Cartea roşie a Republicii Moldova. Cuibăresc cîteva perechi."

#118. Cormoran mic (Phalacrocorax pygmeus)

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.