joi, 29 decembrie 2011

Testarea tehnicii noi

Eu țin la cititorii mei. Eu știu că vouă vi-i în cot de speciile rare care se văd doar ca niște umbre pe cer în fotografii. Voi vreți fotografii frumoase. Fotografii clare. Imagini în care se văd ochii păsării, iar în ochii i se citesc gîndurile și se oglindește peisajul mioritic în detalii printabile. Și aveți dreptate să doriți asta.

Anume din această cauză în acest an eu am făcut mari jertfe și mi-am cumpărat un aparat de fotografiat nou Canon 60D. Am jertfit cadoul nepoțeilor mei. Dănuț și Cătălin, voi nu veți mai primi cadouri de Anu Nou de la mine. Am jertfit cadourile pentru toți prietenii mei. Am jertfit cadourile pentru toate neamurile mele. Și mi-am cumpărat cadou mie! Adică vouă :)

Eu nu m-am așteptat că procesorul și rezoluția unui aparat pot avea un asemenea impact asupra fotografiilor. Aparatul nou apropie mai tare, cu același obiectiv de 250 mm. El scoate fotografii la ISO mai mare - ultima fotografie e făcută pe semiîntuneric cu un ISO de 6400. El fotografiază mult mai des (5 cadre pe secundă) și oferă mai multe fotografii din care să le alegi pe cele mai bune.

Azi am fost într-o deplasare de serviciu și am trecut prin codrii Orheiului. Am ieșit pe jumate de oră să testez noul aparat. După atîtea laude, desigur că fotografiile care urmează vă vor dezamăgi. Dar eu sunt mulțumit. Și Dănuț și Cătălin vor înțelege de ce au rămas cu mai puține mașinuțe și seturi de Monopoly.

Pentru că iaca:

Brazii erau gata împodobiți cu Pițigoi mari (Parus major)


Pițigoi sur (Parus palustris)

Pițigoi sur (Parus palustris)

Ciocănitoare pestriță mare (Dendrocopos major)
O poieniță era plină cu planta asta albă care făcea un contrast surprinzător. Crezusem de departe că e zăpadă.


Deja în Chișinău, pe semiîntuneric, la 16:22, am testat aparatul la ISO 6400. S-a descurcat de minune cu această Ciocănitoare de grădini (Dendrocopos syriacus) care avea treabă pe str. Șciusev intersecție cu Armenească.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Felicitari pentru upgrade. Am reusit si eu sa ies la o tura de fotografiat pasari rapitoare. Din pacate sunt foarte greu de fotografiat pentru ca nu prea accepta prezenta umana si pastreaza o distanta considerabila.

abnormaljunk spunea...

tare blog

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.