luni, 6 octombrie 2014

#164. Șoimul călător, subspecia nordică

(Actualizare, anterior pasărea a fost greșit identificată ca Falco cherrug, mulțumesc pentru corectare lui Daróczi J. Szilárd)

Azi am revenit din expediția tradițională „Sud - 2014”, care a avut loc pe traseul tradițional Congaz - Taraclia - Beleu - Manta. Multe păsări, cîteva specii noi pentru blog, marea și plăcuta surpriză fiind un Șoim călător (Falco peregrinus) flămînd, din imaginile de mai jos.

Șoimul călător intră pe poziția 164 a speciilor de păsăsri fotografiate de mine în Republica Moldova.

Răpitorul din imagini a atacat un grup de cioc-întorși, în zbor, după care brusc s-a răzgîndit și a cules de pe suprafața apei o biată becațină comună, pe care a și mîncat-o pe un dîmb din apropierea lacului.


#164. Șoim călător (Falco peregrinus calidus, Peregrine Falcon) 

#164. Șoim călător (Falco peregrinus calidus, Peregrine Falcon)  

#164. Șoim călător (Falco peregrinus calidus, Peregrine Falcon) 


#164. Șoim călător (Falco peregrinus calidus, Peregrine Falcon) Pînă fac un raport detaliat al expediției (iar asta poate lua ceva timp) puteți revedea rezultatele expediției Sud 2012.

.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.