vineri, 17 aprilie 2015

O primblare pe malul Răutului la Orheiul Vechi (plus specia #168?)La 16 aprilie am făcut un traseu ciudat de birding, pe malul Răutului între Butuceni și Trebujeni și înapoi. Vremea a fost adorabilă, am prins o mulțime de paserine agitate și un pic de migrație la răpitoare. În ceea ce ține răpitoarele au fost patru, dintre care la sigur un viespar, o acvilă țipătoare mică și, cel mai probabil o acvilă de stepă, din păcate prea sus pentru imagini clarificante.

#168. Acvila de stepă (Aquila nipalensis / Steppe Eagle) ?

#168. Acvila de stepă (Aquila nipalensis / Steppe Eagle) ?

#168. Acvila de stepă (Aquila nipalensis / Steppe Eagle) ?

Acvilă țipătoare mică (Aquila pomarina / Lesser Spotted Eagle)

Obiectivul primblării a fost unul mai mult cultural-fizic, de accea și atitudinea față de birding a fost una mai mult jucăuș-estetică, după cum veți vedea mai jos:

Codobatură albă

Cînepar

Pietrar sur (femelă)

Pupăză

Pietrar sur (mascul)

Pietrar sur

Pietrar surPresură sură

Presură galbenă

Cînepar


.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.