sâmbătă, 11 aprilie 2015

Uliul păsărar din grădina lui Lică Sainciuc

Stăteam noi de vorbă cu Lică Sainciuc, la dînsul în grădină despre tot felul de chestii, cînd observ cu vederea laterală o pasăre cu zbor ciudat. Un ditamai uliu păsărar, cu prada în ghiare (mi s-a părut un șoarece, dar putea fi și o paserină) aterizează chiar lîngă coliba din capătul grădinii și începe să calce prada, care, probabil se zbătea. Nu aveam cu mine nici aparatul cu teleobiectiv și nici binoclu. Noroc de domnul Lică - a adus din casă aparatul lui și a făcut cîteva cadre, după care pasărea și-a mutat locul, mai după colibă.

Am decis să nu o mai deranjăm și am lăsat-o să mănînce în pace, mai ales că nici noi nu stăteam cu masa goală.Așa o istorie luminoasă de Paște. Fie ca!

Uliu păsărar (Accipiter nisus)

Uliu păsărar (Accipiter nisus)

Uliu păsărar (Accipiter nisus)


.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.