duminică, 18 ianuarie 2009

Selecţie de păsări din ianuarie

Nu am poftă de mult text, fotografii în schimb continui să fac. Lacurile au îngheţat aşa că lişiţele, raţele şi găinuşile-de-baltă au spălat putina. Care la Nistru, care la Prut, care la... Grădina Zoologică :)


Heleşteul Grădinii Zoo din Chişinău este menţinut dezgheţat cu apă fierbinte. Sute de raţe sălbatice se folosesc de acest lucru şi iernează aici. Mai şi primesc hrană din bugetul municipal :)


Corbul Krabot din Grădina Zoo are aripa frîntă. E foarte sociabil, îi place să fie scărmănat pe fruntea inteligentă. M-a muşcat de degetul arătător. Cam ca o strîngere bună de uşă trîntită... Un personaj care o să mai apară be blog.



Un grup de cocoşari în Grădina Botanică.



Oraşul a fost invadat de grauri. Atraşi de promisiunile deşarte ale toamnei lungi aceştia au decis să ierneze în Moldova. După venirea în forţă a iernii au venit în oraşe să curăţe strugurii, gunoiştile şi parcurile de tot ce e comestibil. Porumbeii locali resimt concurenţa stolurilor de sute şi mii de grauri.


Dacă aveţi ceva resturi post-banchetice, lăsaţi-le, vă rog la balcon. Graurii şi femeile din Ţînţăreni vă vor fi recunoscători.


Criza gazelor a fost simţită şi de ciori. Ţeava abia călduţă, de obicei plină de păsări, acum a rămas cu un singur client care aşteaptă căldura ca să anunţe colegii.


În Valea Morilor un piţigoi-albastru caută seminţe de stuf şi speră să iasă din iarnă.


În Valea Trandafirilor mamiferele pîngăresc lăcaşul pescăruşilor ;)


Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.