luni, 20 septembrie 2010

Delta 2: pitulici, pescari şi un desktop wallpaper

Continuarea peripeţiei începute în Delta 1:

...după ce s-a lăsat întunericul, peste pescari şi bloggeri s-a lăsat lin o pătură groasă de ţînţari. Din şase membri ai expediţiei, 4 au decis să lupte contra stihiei folosind puterea vodcii, iar doi, printre care şi eu am pus frunze pe foc şi ne-am capcionat.


Pescarii, apropo, erau pescari în toată regula - în uniforme kaki, cu pipe şi cu experienţă în pescuit (lucru deconspirat de numărul de conserve puse prevăzător printre undiţe).

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu
Pe fundalul canalului Novostambulskii (aka Bîstroe) pescarii numără undiţele rupte în rădăcinile şi copacii acoperiţi de apă.

Dimineaţa, cum am început a scruta împrejurimile, în căutarea unui loc mai ferit, pentru meditaţii, am zărit un desktop wallpaper. Era chiar lîngă tabără. L-am cules şi îl pun aici în mărimea 1280x1024. Dacă vă place, lăsaţi-mi în comentarii dimensiunile ecranului şi o adresă e-mail.

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu
Ups. Photobucket-ul redimensionează imaginea. Pasărea este o Codobatură albă, dacă ceva :)
Pentru că atunci cînd nu sunt păsări şi broasca e carne, m-am mulţumit în continuare cu puţinul.

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu
Big Mac

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu
Efectul de blur de fapt e apă.

În copaci şuşoteau pitulicile. Dacă nu greşesc în fotografiile ce urmează sunt pitulici mici.

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu
Pitulice mică?

Pe alături au zburat mai multe lebede, raţe, păsări răpitoare şi stîrci cenuşii. Noaptea se auzeau bufniţe. Din această mulţime am prins cît de cît clar doar un şoim al rîndunelelor.

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu
Şoimul rîndunelelor

Şi ne-am întors la Vîlcov. Acolo, ca şi la noi, cel mai bine se păstrează monumentele istorice de care localnicii nu au grijă.

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu

Danube,Delta,Moldova Birds,Ion Grosu

Dar asta nu e tot. Pe drum spre Chişinău, am mas un pic pe canalul Dunăre-Sasîk, unde sub un pod, pescarii au curăţit peştele cumpărat de la localnici, iar eu am dansat cu o chirighiţă cu obraz alb, care vîna acolo. A fost una din cele mai reuşite sesiuni foto din anul ăsta. O fotografie pentru teaser, restul în Delta 3.

chira de balt�,pasari din moldova,Ion Grosu,lacul Sasîk


.

4 comentarii:

editorcassh spunea...

foarte frumos. cu ce aparat sunt făcute? aştept delta 3

Ion Grosu spunea...

aparatul e acelaşi, un canon 350d. Numa că mi-am pus Lightroom 3 acum recent şi nu ştiu de ce apar granulări pe fotografiile cu ISO peste 200 şi nu înţeleg cum să evit asta.

Anonim spunea...

Salut,

Faine povestile din Delta!

In caz ca exista dubii, sarpele e de casam si broasca e mare de lac. :)

Vlad

tivalik_yamaha spunea...

eu zic ca e frunzarita (pitulicea mica) de care acum nustiu probabil cea galbena, sau ai scos prea tare in evidenta culorile...

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.