sâmbătă, 24 martie 2012

Raţa cu cap negru, acum şi în Moldova

119. Raţa cu cap negru (Aythia marila)

Raţa cu cap negru (Aythia marila), probabil prima atestare în Republica Moldova, 24 martie 2012, lîngă barajul de la Dubăsari.


Nici în cea mai generoasă listă de specii din RM, care include 300 de specii nu apare. După arealul acestei păsări acest mascul de 2 ani cel mai probabil a făcut un popas în timpul migraţiei spre peninsula Scandinavă de prin deltă.




Un comentariu:

Vitalie spunea...

In Moldova(RSSM) rata cu cap negru este intilnita in migratie foarte rar, uneori poate ierna in cursul inferior al Nistrului.
Migratia de primavara in "RSSM" a fost semnalata de la sfirsitul lui martie inceputul lui aprilie, iar ce de toamna incepe la sfirsitul lui septembrie. Dupa spusele vanatorilor, rata cu cap negru poate fi intilnita in grupuri de pina la citeva sute de exemplare.
Citat din "Ptiti" de G.A. Uspenkii Chisinau "Stiinta"

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.