marți, 4 noiembrie 2008

Ultima ştire despre Porumbacu

Porumbacu se simte din ce în ce mai bine. Şontîc-şontîc, dar merge. Operaţia făcută l-a ajutat şi l-a ajutat la timp - cu frigurile care vin, piciorul tăiat şi infectat n-avea cum să reziste mult. Acum, cu toate că un deget este imobil, hulubul merge.

Celălalt porumbel rănit - Dorinel - a dispărut din Grădina Publică. Nu l-am mai văzut de vreo zece zile. Oricum, am decis să nu mai fac asemenea operaţii - păsările rănite fac parte din natură. Au existat tot timpul şi au fost primile victime ale animalelor de pradă. Aşa funcţionează selecţia naturală. Ajutorul omului, cît de înduiuşător nu ar fi, este totuşi o intervenţie în natură şi nu mă voi ocupa cu asta.

(Desigur că dacă voi vedea ultima Dropie din Moldova aninată în vre-un gard, o să-i dau drumul, dar asta e alt caz. Pe de altă parte nici porumbeii de stîncă nu sunt păsări sălbatice şi fără om nu ar rezista deloc...)

Iată şi două fotografii cu Porumbacu:


Piciorul operat arată bine, rănile s-au cicatrizat. Degetul din spate e într-o poziţie nefirească şi nu se mişcă.


Porumbacu îşi foloseşte "gadgetul" fără probleme.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.