sâmbătă, 2 mai 2009

Neverosimila peripeţie de la Şeptelici 2: omul care merge pe drumPartea a doua a călătoriei a inclus umblatul brambura prin satul Cureşniţa Veche, sat cu peste o sută de izvoare. Nu am văzut nici o fîntînă în acest sat — doar izvoare. Aici începe zona Ramsar Holoşniţa - Unguri, pe care sper să o explorez mai mult în această vară. Unicul obiectiv strategic neatins la acel moment era fotografierea unui om care merge pe drum.


Gospodărie tipică pentru Cureşniţa Veche.
Florinte, femelă (Carduelis chrloris)


Sticlete (Carduelis carduelis)


Cormoran mare (Phalacrocorax carbo)

În timp ce urmăream bătălia dintre ereţii de stuf, am observat pe iaz un cîrd de raţe mai mici. Cum eram concentrat pe păsările de pradă am decis să fac vreo două cadre pentru orice caz şi să continui fotografierea luptei. Păcat! Erau raţe cîrîitoare, o specie nouă pentru acest blog. Dacă nu mă orbeau ereţii cu virajele lor, aş fi încercat să fac cadre mai bune cu raţele.
92. Raţă cîrîitoare (Anas querquedula)

Ei şi în final, pe drumul dintre Cureşniţa Veche şi Şeptelici, am făcut fotografia omului care merge pe drum:


5 comentarii:

Dragos Bora spunea...

Amuzant! Frumos! Bravo! Mai vreau!

Dragos Bora spunea...

Un prieten m-a intrebat daca harta e facuta cu Kids Google Maps. Altul vede o figura umana in coltzul din stanga sus al hartii. Niste cârcotashi, sa nu-i bagam in seama! :-) :-) :-)

Anonim spunea...

Stii că la început şi eu am văzut un cap de om..ba mai mult decit atit avea si limba scoasa, noroc cu sfaturile unui cunoscut exorcist, ..- Cind vedeti ceva anormal dati-va cu sare in ochi si dispare vedenia !.. asa am facut si eu si acum gata nu mai vad nimic.. Super blog, imi place mult.

Claudiu Savu spunea...

Superbe imaginile si in generale natura pe care incerci sa o imortalizezi:)

Dragos Bora spunea...

Nu stiam de unde-mi pare cunoscuta imaginea cu omul pe drum... :-)

http://www.foto-magazin.ro/desprefotografie/ozicolea/image011.jpg
http://www.foto-magazin.ro/despre-fotografie_open.php?art=despre-fotografie_ozicolea.php

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.