luni, 8 august 2011

3 ani de Păsări din Moldova

Acest blog continuă să fie unul din blogurile populare din Moldova, în pofida hibernării în care a intrat. Cu toate că această postare este abia prima din acest an, în martie 2011 am fost vizitaţi de 3.630 de vizitatori. Explicaţia se ascunde, probabil, în testele la biologie pe care le au elevii în luna martie.

Pentru că păsările atrag interes şi pentru că blogul a împlinit în august 3 ani de existenţă, ani în care a gpzduit peste 70.000 de hoinari, am întreprins tradiţionala expediţie pe lacul Beleu: "Prutul de Jos - Preemtive Strike 2011".

Rezultatele expediţiei din 2008 pot fi văzute aici şi aici, expediţia din 2009 a dat fotografii bune şi ea, cea din 2011 a adăugat cîteva specii la numărătoarea noastră. Amintesc că blogul are drept scop plasarea fotografiilor a 273 de specii din Moldova. La moment avem ~104. Lista speciilor o găsiţi în josul paginii.

În acest an Beleul ne-a primit cu foarte puţină apă. Am avut două ieşiri în baltă, una cu o luntre uşoară de tablă, care se aşeza pe mîl permanent. A doua, pe jos, mai puţin reuşită, datorită lipsei vreunei instalaţii de camuflaj a fotografului.

Pe parcursul lunii august voi plasa fotografiile culese. Un pic de teasing cu o intrare nouă pentru blog - un Pelican comun (Pelecanus Onocrotalus).

105. Pelican comun (Pelecanus Onocrotalus)Un comentariu:

Dragos Bora spunea...

La Multi Ani! Toate cele bune si spor la treburi in continuare!

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.