sâmbătă, 27 iunie 2009

Fotograful Laurent Geslin, într-o misiune dificilă în Moldova

Laurent Geslin wildlife photographer Moldova
Laurent Geslin

Un fotograf specializat în natură de top din Europa, Laurent Geslin, se află acum în Moldova. Mai exact, undeva în stuful din jurul lacului Beleu. E un om de treabă şi din cîte puteţi vedea pe site-ul său — un fotograf extraordinar. Are o misiune destul de dificilă — să uimească vizitatorii portalului Wild Wonders of Europe cu fotografii făcute la noi în mai puţin de două săptămîni.

Am discutat cu el vreo două ore înainte de plecarea lui spre sud, mai mult despre locurile bune pentru fotografiat animale în Moldova, dar mi-a dat şi un sfat: "Încearcă să te concentrezi pe o anumită specie sau un anumit biotop mai mult timp, măcar vreo trei ani şi fă fotografii doar cu specia ceea pînă o să ajungi să o înţelegi."

Invidiez oamenii care pot spune "trei ani" cu zîmbetul pe buze. Poate revin cu un interviu mai tîrziu, dar nu promit.

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.