marți, 11 noiembrie 2014

#165. Ciuful de pădure

Iată așa uneori - mergi prin curtea ubei grădinițe în sectorul Botanica și de sus te urmărește o specie nouă de păsări. De fapt am mers cu Vitalie Ajder să căutăm striga, văzută anterior de un băștinaș, dar ne-am mulțumit cu alte două bufnițe.



#165. Ciuf de pădure (Asio otus)



#165. Ciuf de pădure (Asio otus)



#165. Ciuf de pădure (Asio otus)




#165. Ciuf de pădure (Asio otus)

Este o pasăre parțial migratoare, adică iarna se mișcă un pic spre sud. Teritoriul Moldovei e invadat de ciufi de pădure în perioada rece a anului și pot fi văzuți des ciucuri de zeci de exemplare pe conifere în localități. Sunt ușor de găsit după mormanele de găinaț care se adună la tulpinile copacilor pe care dormitează ziua.

Publicitate electorală:
Comunitatea ornitologilor amatori din Moldova.

Recunoștință specială pentru Cătălin Roșca, băștinașul care ne-a semnalat prezența bufnițelor în zonă.

.

3 comentarii:

Anonim spunea...

cu ce se hrănesc ei iarna acolo unde migrează?

Ion Grosu spunea...

Cu rozătoare și păsări mici.

ștefan s. spunea...

Am descoperit un blog minunat... Mare păcat că postați atât de rar... N-am vreme acum, dar vreau să vă citesc întreg blogul. Revin, negreșit revin...
Toate cele bune! Și postări și poze reușite!... Păsările, poeziile acestea în mișcare, sunt atât de minunate...
Numai bine!

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.