Moldova Birding tips and info in English

Hi all,

a lot of English speaking birders contact me from this blog, so here is a page in English with useful information on birding in Moldova.

First, I recommend you this wonderful report written in English by the German-Swiss birder Florian Klingel. Our last trip together resulted in seeing 104 species in two days, including Saker Falcon, Levant Sparrowhawk, Pied Wheater and Dalmatian Pelicans all in one trip.

Also I recommend you to like Birding Moldova page on facebook - there you can also get in contact with me.

This page will be expanded with more info so visit again.

Manta Lake, Cahul rayon, Moldova, May 2016.

Un comentariu:

Dan Sochirca spunea...

Salut!
In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru initiativa ta! Interesant, captivant si important!
Eu am utilizat foarte intens "baza de date" creata de tine pentru identificarea pasarilor fotografiate de mine in Moldova in perioada 2004 - 2009. In acel timp, eu nu eram pasionat de "birdwatching", cum am devenit din 2010! Dar aveam aceeasi pasiune pentru fotografie in general, ce ma facea sa incerc sa prind in obiectiv fauna, flora, peisaje, arhitectura... Neacordand atentie speciala pasarilor, am reusit sa fotografiez 28 specii...
Abea in 2010 (dupa ce in 2009 am emigrat in Quebec, Canada) mi-am pus si eu ca tel sa fotografiez si sa identific cat mai multe pasari... Am inceput sa vizitez parcuri naturale, sa ma deplasez special pentru a observa o anumita specie... Si specie dupa specie, am devenit un "birdwatcher" pasionat... La moment am fotografiate si identificate un total de 156 pasari...
Nu am cont Facebook, dar am pagina pe Flickr, unde postez fotografiile...
Daca ai 5 minute, poti sa tragi o privire:
https://www.flickr.com/photos/113715377@N03
Numai anul acesta m-au ajuns mainile si am revazut toate fotografiile mele din Moldova, si am identificat toate pasarile, folosind ca referinta de baza identificarile si fotografiile tale! Merci mult!
Urmatorul pas - prelucrarea si oformarea acestor fotografii, pentru a fi publicate pe Flickr. Cand voi finisa aceasta etapa, te voi contacta, si daca vei considera acceptabil, poti sa le postezi pe pagina Facebook "Birding Moldova".. Ma voi simti si eu atunci un pic ca contribuitor!

Mult success in continuare ! Don't stop!

Cu stima,
Dan Sochirca
e-mail: dan.sochirca@yahoo.com

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.