miercuri, 19 aprilie 2017

#190. Gușa vînătă, o frumusețe rară, fotografiată la Comrat

Călătoria din week-endul de Paști a continuat cu verificarea orătăniilor din jurul și de pe lacul Comrat. Acesta a pierdut multă apă în urma ruperii digului acum o lună și s-a format o suprafață enormă de mîl și apă joasă, perfectă pentru limicole, care încă sunt în migrație.

Marea surpriză însă a venit de pe stible!

La chemarea lui Vitalie Ajder, care caută deja a patra iarnă la rînd gușa vînătă în Moldova, aceasta nu doar că a răspuns, dar s-a apropiat curajoasă și ne-a cîntat un sfert de oră, povestind despre una, despre alta.

Pasărea intră ușor în topul celor mai spectaculoase viețuitoare a Moldovei și cedează în pestrițime doar dumbrăvencii și lui Valerian Mînz  prigoriei.

E o specie nouă pentru acest blog, intră cu numărul #190.

Găsiți pasărea.
#190. Gușă-vînătă(Luscinia svecica / Bluethroat)

#190. Gușă-vînătă (Luscinia svecica / Bluethroat)
#190. Gușă-vînătă (Luscinia svecica / Bluethroat)

#190. Gușă-vînătă (Luscinia svecica / Bluethroat)Lista tuturor speciilor văzute la 15 aprilie la Comrat - pe eBird.
.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Foarte frumoasa :)

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.