sâmbătă, 1 aprilie 2017

Lișița din Ziua Europeană a Păsărilor și nicotina din cuib

Azi e Ziua Europeană a Păsărilor. Devine o tradiție ca împreună cu colegii din Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii să organizăm o ieșire la Valea Morilor cu toți doritorii.

A fost vesel, am văzut 22 de specii (lista de pe eBird aici). Au venit vreo mulți oameni și pui de oameni (album foto cu participanți). A venit și prietenul vechi a acestui blog Tudor Cozari cu un grup de studenți.

Instruirea a inclus exerciții de identificare a păsărilor comune, utilizînd identificatorul, utilizarea binoclului și a lunetelor, comportamentul în preajma păsărilor.

Pentru delectare vizuală am ales trei fotografii cu o lișiță:


Lișiță (Eurasian Coot / Fulica atra)


Vrabie de cîmp (Tree Sparrow / Passer domestica) 
Pițigoi mare (Great Tit / Parus major)


Atenție la acest pițigoi mare. El folosește fibrele din mucurile de țigară pentru lucrări de finisaj la cuib. Pentru că nicotina îndepărtează paraziții.

Lista de 22 de specii văzute azi, tradițional, pe contul meu de eBird.
.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.