duminică, 7 iulie 2013

#142. Acvila mică din Suta de Movile

Cam aşa arăta Suta de Movile azi dimineaţă.Am urmărit cum o Acvilă Mică îşi căuta dejunul. A avut mai multe picaje pînă a prins o rozătoare. Pentru a mă apropia am utilizat metoda fotografiatului din automobilul în mers, cu viteză mică. Majoritatea păsărilor lasă foarte aproape automobilele, dacă acestea nu schimbă viteza sau nu opresc.

Pasărea ne-a privit atent, noi am trecut pe alături, ea şi-a continuat mîncarea. Digestia niciunui din participanţii la scenă nu a avut de suferit.

Stînga sus - Erete de Stuf (Circus aeruginosus), dreapta jos - #142. Acvila mică (Hieraaetus pennatus), specie inclusă în Cartea Roşie a Republicii Moldova.


#142. Acvila mică (Aquila pennata)Erete de Stuf (Circus aeruginosus), #142. Acvila mică (Aquila pennata)

Erete de Stuf (Circus aeruginosus), #142. Acvila mică (Aquila pennata)


 #142. Acvila mică (Aquila pennata)  #142. Acvila mică (Aquila pennata)  #142. Acvila mică (Aquila pennata)#142. Acvila mică (Aquila pennata) #142. Acvila mică (Aquila pennata)#142. Acvila mică (Aquila pennata)

Arealul răspîndirii acestei specii:


Sursa hărții.

.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.