miercuri, 17 septembrie 2008

Vîrful piramidei trofice: motanul Ştefan vînează veveriţe

În oraş şi animalele îşi pierd vigilenţa. Porumbeii şi veveriţele au devenit prea creduli şi încrezuţi şi oferă şanse sporite pisicilor şi cîinilor amatori de carne vie. În această amiază în Grădina Publică am zărit un motan care se furişa spre un stol de hulubi. Mişcările lui trădau o felină la vînătoare de aceea am început să-l urmăresc.

Porumbeii însă au avantajul că se ţin împreună şi preferă locurile deschise. După 20 de minute de încercări nereuşite, motanul s-a îndreptat încet spre pinii dinspre hotelul Codru. Acolo o veveriţă îngropa nuci. La vreo 30 de metri de ea, Ştefan (aşa am numit motanul - pentru că e viteaz ;) s-a pitulat, mişcîndu-se doar cînd veveriţa era întoarsă cu spatele...

Cum fără intervenţia omului?

Ştefan a rămas fără prînz. Azi.

Un comentariu:

Nasty spunea...

tucma si la mine a inceput sa bata inima mai cu adrenalincik!Uhhhh,trebuia so legi pe chochia asta cu gitza de copac:)

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.