joi, 11 septembrie 2008

O veveriţa vs. două gaiţe

Veveriţa a cîştigat. Nu ştiu care a fost atracţia, dar o veveriţă din Parcul Catedralei a ţinut să viziteze un teritoriu apărat de două gaiţe. Nu ştiu exact ce aveau gaiţele cu acel mănunchi de ramuri din imaginile de mai jos - nu pare a fi cuib, dar presupun că e un depozit de ghinde. Gaiţele făceau mare gălăgie, apelînd la comunitatea internaţională fără folos, în timp ce veveriţa cotrobăia prin teritoriul lor.

Veveriţa intră în ascunzişul gaiţelor.

Una din gaiţe protestează vehement.

Veveriţa iese din ascunziş fără nimic.

Gaiţele continuă să o urmărească croncănind.

Veveriţa supărată îşi face vînt spre gaiţa, care se pregăteşte să spele putina.

Acest moment m-a surprins. Mai devreme am fost martorul unei lupte similare între două coţofene şi o veveriţă, în care păsările aveau avantaj evident. Una din coţofene ataca veveriţa după ce aceasta rupea un con dintr-un conifer, în timp ce cealaltă îl culegea de jos. Coţofenele au tot terorizat roşcata pînă aceasta a lăsat baltă prînzul şi a fugit pe un stejar. Azi, gaiţele, care sunt de aceeaşi mărime şi obrăznicie, au capitulat evident în faţa veveriţei. 1:1.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.