marți, 28 octombrie 2008

Cum să plasezi fotografii mari pe Blogspot

După cum se vede din această postare, chiar şi pe platforma blogspot se pot plasa fotografii mai mari de 400 de pixeli pe lungime pe prima pagină. Şmecheria am învăţat-o de la Bogdan Gavrus - dintîi plasezi fotografiile pe picassa, apoi de acolo copiezi în html-ul postării codul fotografiei. Voila! Fotografii cu 800 de pixeli pe lungime.


Vrabie-de-cîmp (Passer montanus)

Pentru acest blog, axat pe fotografii, dimensiunea contează. E adevărat că pentru demonstraţie nu aduc cele mai reuşite imagini - porumbelul gulerat de mai jos încăpea bine-mersi şi pe 400 de pixeli, dar sper să recuperez pe viitor. Am decis cu această ocazie să modific şi tema blogului - cu coloana adiţională fotografiile mari sunt tăiate atît de IE, cît şi de Mozilla pe ecranele cu rezoluţie mică. Toate chestiuţile ajutătoare - lista cu specii, link-uri la alte site-uri şi arhiva blogului sunt acum în subsolul paginii.




Porumbel gulerat (Columba palumbus)

Despre pasăre - e una din acele cîteva specii care rămîn uitate de mine printre miile de fotografii din arhivă. L-am redescoperit recent din întîmplare. Acest porumbel gulerat e bunelul porumbeilor pe care-i vedem prin oraşe. În fotografie nu aveţi cum să simţiţi impactul dimensiunilor lui neobişnuite. Este cam cît o raţă mică la dimensiuni şi asta îi dă şi o greutate în mişcări şi zbor, atît de stranie la neamurile lui mai zvelte. L-am fotografiat lîngă Satul Moldovenesc acum cîteva săptămîni.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.