vineri, 24 octombrie 2008

Sugestie pentru week-end: vivariul Muzeului de Etnografie din Chişinău

Acum cîteva luni a fost deschis pentru public un loc minunat în centrul Chişinăului - parcul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală. Parcul e vechi cît muzeul, plin de poteci pavate şi spaţii împădurite. Anume împădurite, pentru că spaţiile verzi sunt îngrădite şi nu se curăţă. Respectiv atmosfera e de inima codrilor.

Administraţia muzeului are grijă de vreo cincizeci de specii de păsări exotice expuse publicului. Au decis să numească locul vivariu, cu toate că e, de fapt, o mică menajerie amplasată într-o mică grădină botanică. Oricum locul e fantastic şi vi-l recomand pentru întîlniri romanitice, lecturi la aer liber şi admirări de toamnă.

Pentru ca publicitatea să fie completă vă explic şi cum să ajungeţi - intrarea e de pe strada Maria Cebotari, între intersecţiile cu Şciusev şi Kogălniceanu. Costul biletului pentru maturi e 10 lei, pentru copii, probabil 5, nu-s sigur.

E un principiu al acestui blog să fotografiez doar păsări libere din Moldova, dar acum fac excepţie. Oricum nu le pun în lista alăturată cu specii fotografiate.

Aşadar, dacă vă decideţi să mergeţi, o să vedeţi păsări care...
...se sărută...
...sunt certate......visează......şi şi-au realizat visele.

Pe lîngă păsări veţi mai putea vedea:

...peşti bulbucaţi......insecte bulbucate...
...şi şerpi.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.